Üvegtéglából karácsonyi dekoráció


Az üvegtégla rendkívül hálás belsőépítészeti alapanyag, remekül használható térelválasztásra, átereszti a fényt és szinte bármely stílushoz illeszthető. Még ennél is többet tud, egyedi és nagyon mutatós dekoráció készíthető belőle. Most nézzünk néhány karácsonyi ötletet, hangulatos ünnepi dekorációs inspirációt.

üvegtégla, fúró, vékony gyémánt fúrószál, izzósor, dekorációnak papírból vágott minták vagy matricák, opcionálisan masni, fenyőág, toboz és bármely ünnepi kiegészítő.1. Az üvegtégla belül üreges, ide fogjuk behelyezni az izzósort. Ehhez első lépésben ki kell lyukasztanunk az üvegtéglát. Az egyik élén egy nagyon vékony gyémánt fúrófej segítségével fúrjunk egymás mellé sok apró lyukat. Figyeljünk arra, hogy folyamatos vizes felületen fúrjunk. Ennek köszönhetően könnyen betörhető lesz a felület. A törést nagyon óvatosan csináljuk, nehogy összetörjük az egész téglát, csak egy nagyobbacska lyukra lesz szükségünk, amin át betesszük az izzósort.
2. Ha sikeres volt a művelet, rázzuk ki a szilánkokat, majd helyezzük bele az izzósort az üvegtégla belsejébe.
3. Kívülről dekoráljuk kedvünkre, ragaszthatunk rá betlehemest, amit fekete papírból vágtunk ki, vagy karácsonyi üzenetet, csillagot, hópihét, bármilyen ünnepi mintát. Engedjük szabadjára a képzeletünket!
4. A lyukas tetejét díszítsük masnival, fenyőágakkal vagy bármilyen karácsonyi dekorációval. Köthetünk rá karácsonyi díszeket, gömböket, tobozt is.

 

 

 

Képek forrása: pinterest.com
Izzósor helyett műhóval (összemorzsolt hungarocellel) is megtölthetjük az üvegtéglát és akár egy hóembert is készíthetünk belőle!