Székek a falban, vagy egy egyedülálló falszerkezet kialakítása


Az ötlet alapjául a Vincent & Gloria Architects cég ötlete szolgál, akik Párizsban terveztetek egy irodát. Projektjükben kreatív módon gondoltak arra, hogy sok szék kerüljön egy irodaházban található falfelületbe. Egy nagyon egyszerű ötlettel, praktikus és helytakarékos falazatot építhetünk, vagy dekorációs előtétfalat építhetünk, ami esztétikus megoldást nyújt a vendégek ülőalkalmatosságainak tárolására. Lakjunk kisebb lakásban, vagy helyezzük el egy közepes méretű vendéglátó egységben, de akár egy nagyobb előadóteremben, vagy művészeti galériában is elkészíthető.  

 

A 40 éves korosztály számára ezt a széket nem kell bemutatni, mert a 70-80-as években a Budapesti Általános Gép- és Műanyagipari Szövetkezet által gyártott „Presszó” műanyagszéket anno szinte minden magyar lakásba eljuttatta. Ezt a széket hívták Pille széknek, Homokóra széknek. Ezeket a retro darabokat itthon hirdetési oldalakon, aukciós oldalakon 3-5 ezer forintért árulják. Egy jobb állapotú darabért akár 6.000.- Ft-ot is elkérnek darabonként az eladók.

Kevesen tudják, hogy ez a széket a Szocialista Ipar is egy Henry Massonnet nevű Francia Dizájnernek köszönheti, aki 1960-1969 közötti időszakban álmodta meg a Tam-Tam széket, amit a mai napig az egész világon mindenhol lehet kapni 7-9.000.- Ft-nak megfelelő összegért.

 

Amennyiben Almás telefonnal rendelkezünk, abban az esetben 400 dollár körüli összegért egyéb kiegészítőnek külföldről be lehet szerezni a képen látható Bluetooth-os, Wireless Speakert is, ami nem más, mint egy ITam tam névre hallgató zenei dokkoló állomás.